Ieder kind heeft grenzen nodig
'Mijn kind wil voortdurend bezig gehouden worden!' 'Mijn dochter huilt telkens wanneer ik haar naar school breng!' 'Mijn zoontje wil niet eten!' Hoe dolblij je als ouder ook bent met je kind, je kunt ook gek worden van dit soort dagelijks terugkerende problemen. Elke keer levert het weer strijd op. Je beseft wel dat je kind grenzen nodig heeft en gebaat is bij een consequente aanpak, toch zijn grenzen en regels in de praktijk vaak lastig te realiseren. Opvoeden lijkt soms wel crisismanagement tussen crèche, werk, poepluiers en afwas door. Dit boek biedt uitkomst bij alledaagse opvoedproblemen. Je krijgt inzicht in hoe je op een liefdevolle manier de omgang met je kind kunt verbeteren. Met veel tips en herkenbare voorbeelden laat Annette Kast zien hoe je op positieve wijze de eigen verantwoordelijkheid van je kind kunt bevorderen. En je krijgt duidelijke antwoorden op vragen als: - In welke valkuilen trap je als ouder al snel? - Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van het gevecht om aandacht? - Hoe bepaal je welke regels er gelden in je gezin? - Welke grenzen passen bij welke leeftijd? - Hoe kun je problemen op een creatieve manier oplossen? Een praktisch handboek voor ouders die hun kind consequent maar bovenal liefdevol willen opvoeden. Annette Kast is psychologe en gedragstherapeute. Sinds 1991 heeft deze moeder van drie kinderen haar eigen praktijk als kinder- en gezinstherapeute.
 
Gelukkige kinderen opvoeden voor Dummies
Maak het leven met je kinderen gemakkelijker en fijner

Of je nu peuters of pubers hebt, jongens of meisjes, Gelukkige kinderen opvoeden voor Dummies helpt je om je kinderen beter te begrijpen, zodat jij de vader of moeder kunt zijn die zij nodig hebben. Auteur Sue Atkins helpt je bij het ontdekken van praktische manieren om de relatie tussen jou en je kind te verbeteren en sterker te maken. Daardoor help je je kind met het opbouwen van zelfvertrouwen,onafhankelijker te worden en om te gaan met de leuke en minder leuke kanten van het leven.

Sue Atkins is oudercoach, voormalig schoolhoofd en moeder van
twee kinderen. Ze is NLP Master Practitioner en oprichter van Positive
Parents – Confident Kids Coaching, een website over het positief
opvoeden van kinderen.
 
Eigen-aardig opvoeden

Hoeveel kinderen je ook hebt, ieder kind is uniek. Dat weet elke ouder. Met je dochter kun je bijvoorbeeld goed onderhandelen over het opruimen van haar kamer, terwijl je zoontje juist duidelijke regels nodig heeft. Of je ene kind is gewoon niet te stoppen, terwijl het andere het liefst rustig met een boek op de bank zit.

Om recht te doen aan de eigenaardigheden en speciale persoonlijkheidskenmerken van je kind(eren) is het belangrijk dat je als ouder of verzorger je opvoeding daarop afstemt. Want verschillende persoonlijkheden hebben een verschillende opvoeding nodig. Maar hoe weet je nu welke opvoeding jouw kind nodig heeft?

Met de Myers-Briggs Type Indicator® – 's werelds meeste gebruikte persoonlijkheidsleer – ontdek je de ware aard van je kind(eren) en leer je welke opvoedstijl het beste bij hem of haar past. Eigen-aardig opvoeden biedt je de mogelijkheid meer begrip voor je kinderen te krijgen en zo een betere ouder te worden.

ByWinki. Opvoeden met een knipoog!

Volg je pakket van bestelling tot bezorging, en beslis zelf op welke dag en locatie je pakket bezorgd wordt.

PostNl

KIND MET OVERGEWICHT?
Neem eens een kijkje op de website van
Lekker Puh!!!
gewichtsbeheersing voor jongeren.
Lees hier wat
Ingrid Stieber Oprichtster & consulente van Lekker Puh!!!
schrijft over positief opvoeden en ByWinki.

Opvoeddeskundige aan het woord over opvoeden met een beloningsbord.

Lees verder...

Ga naar beloningsborden voor het complete overzicht beloningsborden en kalenders