Ingrid Stieber; begeleiding van kinderen met overgewicht...

KIND MET OVERGEWICHT? - VOL ZELFVERTROUWEN NAAR HET GEZONDE GEWICHT.


Positief blijven versterkt het zelfvertrouwen van het kind met overgewicht. Dit zelfvertrouwen is de weg naar het gezonde gewicht. Voor ieder kind is het zelfbeeld heel belangrijk. Het is van grote invloed op het zelfvertrouwen. Wanneer iemand van zichzelf denkt: 'Ik ben aardig en de moeite waard' zal dit veel zelfvertrouwen en flexibiliteit voor veranderingen opleveren.


Voor de vorming van het zelfbeeld zijn de ouders van zeer groot belang. De eerste en meeste ervaringen die kinderen hebben zijn met de ouders. Omdat de relatie met de ouders heel intensief is en heel belangrijk voor het kind (en natuurlijk ook voor de ouders), zal het kind veel waarde hechten aan de opmerkingen van de ouders. Soms kan een opmerking die door de ouders absoluut niet kwaad bedoeld is wel zo opgevat worden door het kind (bv. omdat hetgeen u zegt TE letterlijk genomen wordt door uw kind).


Als er binnen het harmonieuze gezin gewerkt moet worden aan verandering van de gewoontes is positief blijven niet altijd even makkelijk voor de ouders. In onze begeleiding van kinderen met overgewicht, waarbij wij de ouders ieder consult nauw betrekken, is onze positieve aanpak vaak een opluchting voor de ouders. Voor het eerste consult denken de ouders een periode in te gaan van veel" Nee" zeggen en veel verbieden. Maar we hebben het juist zo weinig mogelijk over wat niet mag…


hierdoor blijft er zoveel over wat lekker wel mag. Voor alle veranderingen binnen het gezin bestaat er een geweldig systeem dat van iedere opvoedkundige drempel een overzichtelijk feestje maakt. Vooral de ouders van hele jonge kinderen bij ons op consult adviseren wij de By Winki magnetische beloonborden. Opvoeding en veranderingen kunnen door dit grappige systeem gerealiseerd worden met een stevige knipoog. Dit sluit naadloos aan op onze aanpak van overgewicht waarin humor en levenslust de hoofdrol spelen.

Ingrid Stieber Oprichtster & consulente van Lekker Pûh!!! Tel: +31647678304
ingrid@lekkerpuh.net / www.lekkerpuh.net

 

ByWinki... Opvoeden met een knipoog!

Volg je pakket van bestelling tot bezorging, en beslis zelf op welke dag en locatie je pakket bezorgd wordt.

PostNl

KIND MET OVERGEWICHT?
Neem eens een kijkje op de website van
Lekker Puh!!!
gewichtsbeheersing voor jongeren.
Lees hier wat
Ingrid Stieber Oprichtster & consulente van Lekker Puh!!!
schrijft over positief opvoeden en ByWinki.

Opvoeddeskundige aan het woord over opvoeden met een beloningsbord.

Lees verder...

Ga naar beloningsborden voor het complete overzicht beloningsborden en kalenders